Te brands

Der findes mange forskellige te mærker som kan købes online. Sådan har det ikke altid været. Teens historie er utrolig spændende. Her kan du læse lidt om hvordan de forskellige te brands opstod.

Lipton te

Lipton er et af de største te brands i dag. Her kan du læse lidt mere om hvordan Lipton teen blev udbredt.

Tilbage i 1800- tallet var Thomas Lipton en ung entreprenør, som arbejdede i dagligvarebutikker. Han var hurtig til at se store muligheder for vækst og åbnede en række butikker selv. Det startede i Glasgow, men spredte sig hurtigt til hele Storbritannien.


På daværende tidspunkt var the meget dyrt og derfor forbeholdt de rige. Men over en periode faldt prisen på te og efterspørgslen blandt kunderne steg. Thomas Lipton øjnede muligheder og Lipton virksomheden blev oprettet i 1889. Lipton var utrolig dygtig til markedsføring og eksempelvis, så bestilte han verdens største ost for at skabe opmærksomhed til sine butikker. Han sørgede for at kunderne blev underholdt.

Det var primært te fra Sri Lanka (Tidligere kaldt for Ceylon). Her købte Lipton en tefarm og begyndte straks at effektivisere produktionen med moderne maskiner.
Thomas Lipton var udover, at være en god købmand, også god til at være fremsynet. Lipton fjernede alle fordyrende mellemled og solgte direkte til kunderne. Dette havde en stor effekt på hele kulturen omkring te. Tedrikken blev nu til noget for alle, ikke kun de rige.

Da, en amerikansk  forhandler sendte te til kunderne i silkeposer, troede kunderne at poserne skulle med i vandet. Lipton tog straks ideen til sig og teposen var født. Han sørgede dog for, at der var instruktion med til brygning af teen.

Thomas Lipton blev i 1898 slået til ridder og kaldes derfor Sir.

Sir Thomas Lipton døde i 1931. Han var på mange måder en pioner inden for marketing og innovation af virksomheder, længe inden disse begreber blev kendt.

YOGA TEA

YOGA TEA har rødder tilbage til en 3.000 år gammel indisk filosofi. Læs mere om dette temærke.

Historien om YOGI TEA begynder i 1969, hvor Harbhajan Singh Khalsa også kendt som Master yogi Bhajan, havde en yoga undervisning. I pausen ville han servere urtete, som han selv blandede med b.l.a. kardemomme, kanel, ingefær og sort peber. Teen var baseret på Ayurvediske traditionelle medicinske forskrifter. Den indiske filosofi var helt central, da man mente, at urteteen kunne styrke immunforsvaret, rense kroppen og bidrage til andre positive ting. Det er dog ikke videnskabeligt blevet bevist. Teen faldt midlertidig i de studerendes smag, som kaldte den for YOGI TEA. Et nyt temærke var født.

YOGI TEA er i dag et af de største tebrands som sælges over hele verdenen. YOGI TEA er drives af East West Tea Company, LLC i Nordamerika og YOGI TEA GmbH i Tyskland.

YOGI TEA er primært urte- og krydderte. I dag består produktsortimentet af krydderteer, urteteer, hvid, grøn og sort te, samt chai teen. Den indiske fornægter sig ikke i YOGI teerne, som smagen bærer tydeligt præg af.