Udgivet i Skriv en kommentar

Hvordan brygger man grøn te?

Her en en kort kvik-guide til at hvordan man brygger te grøn te i løsvægt.

  1. Bruge løse teblade og en passende tepotte. Bring frisk koldt vand fra hanen og bring det i kog.
  2. Læg 1 teskefuld grøn te pr. kop i kanden eller i filteret (Hvis dette anvendes). Mængden af te afhænger af hvor stærk man vil have teen. Det er en smagssag.
  3. Hæld det varme vand på bladene. Vandet må ikke koge for længe. For grøn te skal temperaturen være mellem ca. 75 og 85 grader. Det skal ikke være kogende når det hældes over tebladene.
  4. Læg låg på tepotten og lad teen trække ét bestemt antal minutter. 2-3 minutter er ofte fint.  Når teen har fået den ønskede styrke fjernes bladene fra tepotten. Herved separeres væsken fra bladene og man undgår, at teen udvikler en bitter smag. Man kan evt. Hælde teen over i en ny kande.

Man kan også brygge grøn te med tebreve. For tebreve gælder det, at de jo er lidt nemmere at bruge, men ofte kommer der ikke nær så meget smag, da tebladene ikke har plads til at udfolde sig.
Vi vil anbefale, at man brygger grøn te med ved brug af løsvægt te, for at opnå en optimal tesmag. Der er forskellige måder på hvordan man brygger grøn te, men dette er en af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.