Grøn te

Viser alle 6 resultater

Viser alle 6 resultater

Grøn te - Hvad er det?

Hvor kommer den fra? Er det sundt at drikke og er der bivirkninger? Alle disse spørgsmål får du svar på og flere.

Te buske fra plantage
Te buske fra plantage

Grøn te dyrkes meget i Asien fra lande som Kina, Japan, Thailand, Myanmar og Malaysia m.m. Det fugtige klima og monsunregnen hjælper til med at tebuskene får vand. Men udover den naturlige fugt fra klimaet, så er det utrolig vigtigt, at bønderne som dyrker teen, har et sirligt vandingssystem, som kan styre vandmængderne. Derudover er det også vigtig at tebuskene og jorden beskyttes mod for meget vind, da tebuskene og jorden ellers kan risikere at tørre helt ud.

Tebladene er efter nogle år klar til at blive høstet. Det foregår stadigvæk med håndplukning med saks. Nogle steder bruger man maskiner til plukning af teblade, men resultatet er ofte ikke så godt, da det tit bliver for groft og man får for meget med af planten.

Hvad indeholder grøn te?

Grønne teer indeholder gode antioxidanter kaldet polyfenoler m.m. kilde:(apoteket.dk)

Vitaminer pr 100g drikkeklar te kilde: (DTUs  fødevaredatabase - kun nogle vitaminer er medtaget i denne tabel):

B2-vitamin, riboflavin0,0150mg
Niacinækvivalent0,1000NE
Niacin0,1000mg
Folat4,90µg

Næringsstoffer pr 100g drikkeklar te kilde: (DTUs fødevaredatabase - kun nogle næringsstoffer er medtaget i denne tabel):

Kalium, K14,0mg
Calcium, Ca0,200mg
Magnesium, Mg1,000mg
Fosfor, P1,000mg
Jern, Fe0,010mg
Molybdæn, Mo1,000µg
Nikkel, Ni2,06µg
Grøn te
Grøn te i løs vægt

Hvad er den sundeste grønne te?

Matcha te, burde være den sundeste te fordi tebladene bliver pulveriseret, og dermed indtager du alle de sunde stoffer i teen.

Hvilke typer af grøn te findes der?

Ikke to typer grøn te er ens. Teens smag og kulør afhænger af terroir, klimaet, måden som den høstes og produceres på, hvilke dele af teplanten som bliver anvendt. Der er utrolig mange forskellig smagsnuancer.

Forskellige lande har udviklet deres egen typer af grønne teer og måder at producere dem på. Kina er det land som har flest typer af grønne teer.

Kinesiske grønne teer:

Gunpowder

Tebladene formes som en kugle og når den kommer i teen så folder den sig ud og afgiver smag.

Fen Wan

Te med en indbydende og let smag. Den har aromaer fra frugttræer, som står tæt ved teplanten.

Chun Mee

Stærk te som er meget udbredt. Den skal doseres med forsigtighed.

Pi Lo Chun

Én af de mest kendte teer. Teen har ingen garvesyre.

Gu Zhang Mee

Fin kinesisk te i høj kvalitet.

Long Jing - Dragonwell

Teen er kendt for primært at blive håndproduceret og være i meget fin kvalitet.

Japanske grønne teer:

Sencha

Den mest udbredte te i Japan. Den har en mild og afrundet smag. Sencha findes i mange forskellige kvaliteter og typer.

Bancha

Den er det samme som Sencha, men her er de nederste blade på tebusken, som anvendes. Bancha teen er derfor lidt dårligere kvalitet og lidt billigere. Den er ofte serveret på restauranter.

Hojicha

Den er også en Bancha-te. Hojicha teen er bare blevet ristet og får derfor en røget smag.

Genmaicha

Det er en meget anderledes te. Den har majskerner og tørre poppede ris.

Gyokuro

Denne te har en meget grøn farve og skal indtages frisk. Denne te anses som Japans fornemste te og anvendes til at lave Matcha te.

Matcha

Denne te bruges til teceremonier. I Matcha bruges der kun de bedste topskud fra Gyokuro teen. Bladene dampes og males til pulver. Dette pulver hældes i en skål med 60-70 grader varmt vand.
Da, man indtager hele teplanten og dermed får alle de sunde ting med, så betragtes den te, som den mest sunde te.

Hvad er Grønne teer?

Grøn te producers med blad fra planten Camellia Sinensis. Det er én stor busk, som kan vokse sig lige så store som træer. Tebuskene er ofte plantet på bjergsider, hvor den kan få sol. Camellia Sinensis har også brug for lidt skygge i løbet af dagen.

Processen ved plukning

  • Bladene på planten plukkes og fragtes i en kurv.
  • De friske blade sorteres og kontrolleres for snavs og skidt.
  • Tebladene tørres.
  • Det næste, der sker er, en kort dampning eller ristning af teen.
  • Tebladene tørres igen. Varmebehandlingen af bladene bevirker at bakterier dør og at iltningen af polyfenoler eller antioxidanter forhindres. De sunde egenskaber i denne grønne te kan dermed bevares.

Koffein i grønne teer

Grøn te indeholder ca. halvt så meget koffein som kaffe. 40 mg pr. kop (240 ml). Teens trækketid har betydning for hvor meget koffein man får. Hvis du vil undgå koffein, så kan du også få koffeinfri teer.

Tebreve

Du kan få et stort udvalg af denne te i breve.

  • Aromatiseret grøn te som betyder, at teen har fået tilsat aromaer/smag, som oftest fra frugter og blomster.
  • Rent te i breve.

Løs vægt te

Te i løsvægt er det som i princippet giver den bedste kvalitet. Løs te skal brygges med en si eller hældes direkte i en tekande. Tebladene får plads til at udfolde sig. Det giver mere smag.

Økologiske grønne teer

Vi har et stort udvalg af økologisk grønne teer.
Både tebreve og løs te.
Løs grøn te kræver mere arbejde når man brygger teen, men til gengæld, så får tebladene lov til at udfolde sig mere og afgive flere sunde næringsstoffer.
Vi har salg af grøn te fra Lipton og Yogi Tea. Vi kan tilbyde læs grøn te fra Asien i høj kvalitet.

Er der bivirkning ved at drikke grøn te?

Ved overdreven forbruger af te, er der forskning som tyder på, at der kan opstå leverskader.
Derfor er et moderat forbrug af te anbefalet. Op til ca. 5 kopper om dagen.

Gravide anbefales kun at drikke meget lidt te på grund af koffeinindholdet. Dette gælder dog også kaffe så. Der hersker dog noget tvivl om effekten af koffein kan have en negativ indflydelse på babyer.

Der findes af og til forekomster af PA i teerne. PA er en forkortelse af Pyrrolizidin-alkaloider, som er et naturligt giftstof som kommer med ved en fejl. Selve teen indeholder ingen PA. Det er mere hvis tebusken bliver forurenet fra naturlige ukrudt i nærheden. Grøn te er dog én af de teer som har det laveste mængder af PA i sig. Problemet er større ved eksempelvis urtete, hvor mange planter er blandet sammen.